Новини

Новини

Българи атакуват световен рекорд в най-продължителното състезание по оф-роуд в Гърция!

Българи атакуват световен рекорд в най-продължителното състезание по оф-роуд в Гърция!

23.11.2009 г. 17:58:03
Българските пилоти с АТВ Тодор Христов и Петър Ценков ще направят опит за световен рекорд по издържливост и продължителност на управление.

В края на този месец двамата ще участват в престижното оф-роуд състезание "24 часа на АТИНА". Само те двамата ще бъдат допуснати с АТВ сред 150-те участника с автомобили 4х4.

Нашите пилоти ще трябва да изминат 1000 км дф-роуд с навигация за 24 часа, като имат право на две почивки по 30 минути на 10-я и 20-я час.

Стартът ще бъде даден в 12 часа на обяд в събота, а финалът в 12 часа на обяд в неделя през последния уикенд този месец. Тежък и важен момент ще бъде 12-часовото пилотиране през нощта, когато и двамата ще трябва да се преборят с умората и тежката навигация в тъмното. Христов и Ценков ще се движат без асистенция като и двамата ще стартират с последния модел на Can-Am Renegade 2010.

През следващата година Христов вече е официален фирмен пилот на вносителя на марката BRP "Зундерт Екстрийм" и заедно с Ценков ще се състезават в Европейските шампионати по Rally Raid и Baja!


Нашите Спонсори

troyanplaza M-tel M-tel