News

News

Завърши "X-Cross Troyan 2017"

Завърши "X-Cross Troyan 2017"

11/16/2017 3:11:07 PM
СНИМКИ и ВИДЕО        РЕЗУЛТАТИ

Надпреварата се проведе в рамките на 3 дни от 10 до 12 ноември, като на старта застанаха 70 участника от 5 до 58 години. Възобновената офроуд надпревара беше съпроводена от много емоции, наточени машини, многобройна публика, подготвени и нахъсани състезатели, специално изградени изкуствени препятствия, скокове и скоростни отсечки на уникалната пистата в с. Дълбок дол, община Троян.
Във финалните серии първи на старта застанаха най-малките представители от клас JUNIOR, с 5 обиколки на специално подготвено трасе за най-младите състезатели с четриколки и мотори. В клас МОТО JUNIOR първи е състезателя от мото клуб „Junior Team Troyan” Дениз Асанов с Кawasaki КХ 65. Следван от Томислав Йорданов от Девня с КТМ SX 65. На третото място е Павел Доневски от „Junior Team Troyan” с КТМ 65 CROSS. Грациозната Мария Боровска е втора в клас ATV JUNIOR. Тя е член на клуб „4x4 Adventure”, с Yamaha 250 и получи и специалния приз JUNIOR WOMAN. Първи в този клас е Венци Николов от Девня с Honda TRX 450. След изключително напрегнатата и много мъжка надпревара в клас ATV Hobby, с време 8 минути и 16 секунди за 5 обиколки, първи е Николай Николов от Девня, с много малка разлика от следващите двама. Второто място е за състезателя от клуб „4x4 Adventure” Ивелин Червенков, а третото място завоюва Мирослав Сираков от Троян, само на 25 секунди след победителя. Парични и предметни награди за победителите от спонсорите на надпреварата. Ваучер 500 лв. От „Боряна груп” и лебедка от „Пауър Уинч” за победителя, за второ място ваучер 200 лв. от сайта „4х4 гуми”.
Едновременен старт на 11 мощни машини с 11 яростни състезатели в 6 обиколки изпълнени с много адреналин и емоция в клас АТV Expert. Много атрактивно преминаване през дерето, районът с голяма денивелация, хлъзгави и мокри участъци, но и много професионализъм и майсторски умения на състезателите. Първо място за Мартин Милев от клуб “Factory Racing” с Yamaha 450 и време 16:35 минути. Следван от двама представители на клуб „4x4 Adventure” - второ място за Красимир Колев и трето за Павел Кашов. И отново награди - ваучер 500 лв. От „Боряна груп” за победителя, за второ място ваучер 200 лв. от сайта „4х4 гуми”.
Най-масовият старт беше на мотоциклетистите в клас Hobby, с изключително атрактивни преминавания на препятствията и красиви скокове до стълбица стигнаха Марио Колев с Honda CRF 450, на първо място, следван от своя съотборник Райко Колев (Troyan Racing), същата машина и време 8:28 минути. Третото място е за Красимир Петков с минимална разлика от 2 секунди. Безапелационна победа в клас MOTO EXPERT за Теодор Кабакчиев, най-добрият български състезател по хард ендуро. С чувствителна разлика от 3 минути второто място е за Димитър Митов от Търново, а третото за Тихомир Иванов от Troyan Racing.
Единственият в клас UTV достигнал до финала, но в същото време дал най-добро време от всички състезатели за 6 обиколки на трасето е Николай Гочев, победителят в Източно-европейския шампионат за 2016 година.
Атрактивни и аплодирани бяха и състезателите в клас Buggy и Super Buggy. Първи в клас Buggy e Ивелин Иванов от Търговище, а втори Николай Добрев от „Bradva Racing”. В клас Super Buggy на стълбицата се качиха Петър Галев трето място, втори Тодор Карджиев и първото място за Красимир Куманов с AUDI 1.8. Както винаги специални награди получиха дамите участвали в напрегнатото офроуд състезание. При мотористите се отличи Ина Джамбазова , а при ATV състезателите Рени Хистова, на 5 място в крайното класирането.

Our Sponsors

troyanplaza A1 M-tel