Новини

Новини

24 часа на Атина

24 часа на Атина

11.12.2009 г. 14:15:37

Този уикенд се проведе едно от най-тежките оффроуд състезания "24 часа на Атина" - 1000 км.
За 24 часа трябваше да изминат участниците по изключително тежко трасе и сложна навигация.
112 екипажа се записаха, но след техническия преглед стартираха 97 джипа от Гърция, Русия, Италия и България.

Надпреварата стартира в центъра на Пирея, премина през континенталната част на Гърция, през областите Атика и Виотия през остров Евея и финишира отново в Пирея. Всички участници бяха наблюдавани чрез сателитна система iTrack, с цел безопастност и достоверност на резултатите
Със специалното разрешение на организаторите, двама български пилота с АТВ бяха поаканени да поставят световен рекорд по продължителна езда на четириколка. Тодор Христов и Петър Ценков стартираха заедно с джиповете и изминаха 1000 километра за 24 часа. Опита им в досегашните състезания и участия помогна много в няколкото критични момента. Около 19 часа загубват токовете на навигацията и светлините на АТВ-то и Христов управлява машината "на сляпо" оставащите 20 километра до сервизна зона. Проблема е отстранен и в следващите часове всички върви гладко. Кризисни се оказват последните четири часа, когато 80 километров специален етап минава през скалистите планини на остров Евея с много пропасти и тесни пътеки. Силните удари в камъните нараняват ръцете и на двамата, но с намалено темпо и много усилия преодоляват и това изпитание.
След успешния финал и вече поставения световен рекорд, Христов и Ценков получиха специалните поздравления на организаторите и респекта на всички участници.
През този уикенд новите световни рекордьори ще атакуват и призовите места в гръцкия оффроуд шампионат, като ги очаква още едно състезание и нови 500 км.

   

 

Нашите Спонсори

troyanplaza M-tel M-tel